Etkinlikler

Paneller ve Performanslar

Bienal yeni fikirleri araştırmak ve tasarım hakkında eleştirel sorular sormak üzere tasarımcılar, küratörler, eleştirmenler, sanatçılar, felsefeciler, şefler ve daha pek çok alandan profesyonelleri Studio-X Istanbul, Alt Sanat Mekanı ve Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda bir araya getiren bir dizi panel ve performans sunuyor.

Studio-X Istanbul

3. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Türkiye’deki tasarım tarihinin son iki yüzyılına odaklanan Türkiye Tasarım Kronolojisi adlı proje, Tanzimat’tan günümüze uzanan bir zaman diliminde tasarımın farklı dallarını inceliyor. Projenin bir bileşeni olan Gündeliğin Belleği, aile fotoğrafları ve buluntu fotoğraflar aracılığıyla nesneler ve mekânlar hakkında görsel bir kaynak oluşturmayı amaçlıyor. Pelin Derviş koordinasyonundaki Merak Kabinesi adlı her biri farklı alanlarda uzman disiplinlerarası bir ekip, birbirine bağlı bir seçkiye dikkat çekerek diyaloglarda yer alabilecek kişilere ulaşmayı ve tartışma yaratmayı hedefliyor.

Her cumartesi Merak Kabinesi ekibi, fikir paylaşımı ve sorularıyla katkı verecek uzmanların yer aldığı toplantılar düzenleyecek.
– Toplantılar, aksi belirtilmediği takdirde Türkçe gerçekleşecektir.

Alt Sanat Mekanı

Galata Özel Rum İlköğretim Okulu

Özel Proje

12 Kasım Cumartesi
Panel | OMNIA Talks
14.00-16.00, Alt Sanat Mekanı
Deniz Ova (moderatör), Müge Bozbeyli, Autoban, Erdem Akan, Ali Bakova, Burcu Büyükünal, Ela Cindoruk, Umut Demirel, Gamze Araz Eskinazi, Sinem Hallı, Sevgi Kes, Tamer Nakışçı, Koray Özgen, Özge Türkmen ve Nazan Pak

Bu yıl özel proje sponsorluğu çerçevesinde Paşabahçe OMNIA koleksiyonunu yaratan tasarımcılarla OMNIA Talks etkinliğinde buluşuyoruz. Koleksiyondan Ayşe Birsel’in tasarımı olan yerleştirme ise 20 Kasım’a kadar Kanyon Büyükdere Meydanı’nda sergileniyor.

OMNIA Talks panelini buradan izleyebilirsiniz.


13 Kasım Pazar

Panel | Tasarımın Sahne Arkası
14.00-16.00, Alt Sanat Mekanı
Deniz Ova (moderatör), VitrA/Erdem Akan, Ayşegül Çakırusta, Şebnem Karadağ, Gizem Cihan Yosuncığır, Gürol Erkal; Intema Yaşam/Emre Eczacıbaşı ile Maksut Aşkar

Büyük markaların tasarımcılarını ve sahne arkasında neler olduğunu merak ediyorsanız VitrA ve Intema Yaşam ile gerçekleştireceğimiz konuşmaları kaçırmayın.

Panelin ilk bölümünü buradan, ikinci bölümünü ise buradan izleyebilirsiniz.

Çocuk ve Gençler İçin Atölye ve Etkinlik Programı

Bienal süresince İnformel Eğitim-çocukistanbul tarafından çocuk ve gençlere yönelik gerçekleştirilecek “Gezegenimiz için… Hayal Et / Düşün / Tasarla!” başlıklı atölye ve etkinlik programı “insan” ve “tasarım” kavramları arasındaki yakın ilişkiyi inceliyor, tasarımın insanı, yaşamı ve gezegeni dönüştürücü etkisine işaret ederek bu anlamda rolünü yeniden düşünmeye çağırıyor.

Farklı yaş grupları için farklı içeriklerde hazırlanan atölye ve etkinlik programı, hafta içi günlerde okul grupları ile, hafta sonlarında ise aileleriyle birlikte bienali ziyaret eden çocuklar ve gençlerle buluşuyor.

Hafta içi Okul Programı
Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ilkokul ve ortaokul okul gruplarına yönelik olarak düzenlenmektedir. Program süresi 2 saattir ve gruplar en fazla 25 ögrenci ile sınırlıdır. Programa katılım için rezervasyon gerekmektedir.

Hafta Sonu Serbest Etkinlik Takvimi
23 Ekim Pazar / 29 Ekim Cumartesi / 6 Kasım Pazar / 12 Kasım Cumartesi / 19 Kasım Cumartesi
Bienal süresince belirtilen günlerde 11.00–17.00 saatleri arasında serbest etkinlikler gerçekleşmektedir. Aileleriyle birlikte bienali ziyaret eden çocuklar ve gençler, hafta sonu etkinliklerine rezervasyonsuz olarak katılabilirler.

Mekan
Galata Özel Rum İlköğretim Okulu
Kemeraltı Cad. No: 49 – Karaköy

Ayrıntılı Bilgi ve Rezervasyon için
www.cocukistanbul.org
info@cocukistanbul.org
(212) 311 7835 – 311 7703

FOTOĞRAF VE VİDEO KAYDI ÇEKİMİ: Çocuk atölyesi çalışmaları sırasında katılımcı çocukların ve çalışmalarının, Bienalle ilgili basılı, dijital ve sosyal medyada yapılabilecek tanıtım, haber ve duyurularda, Bienalle ilgili basılı ve dijital broşürler ve kitapçıklarda yer alabilmesi ve İKSV arşivinde Bienalle ilgili saklanmak ve etkinlikleri hatırlatıcı fiziki ve dijital yayınlarda bilahare kullanılabilmek üzere fotoğraf ve video çekimleri yapılmaktadır.

Atölye Çalışmaları

SPECULATIVE DESIGN, BAGHDAD 800 – ISTANBUL 2048

20 Kasım, Pazar, 13.00-17.00, Studio-X Istanbul
Eğitmen: Ayhan Ayteş, Jussi Parikka ile.

3. İstanbul Tasarım Bienali, Dr. Ayhan Ayteş’in yürütücülüğünü yapacağı “Speculative Design, Baghdad 800 – Istanbul 2048” başlıklı bir atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor. 20 Kasım’da, bienal mekânlarından Studio-X Istanbul’da gerçekleşecek olan, İslami ve Ortadoğulu teknoloji ve tasarım miraslarıyla ilişki kuran alternatif geçmişler, gelecekler ve tasarım kurguları hakkında sorular soracağımız atölyeye tüm sanatçıları ve tasarımcıları bekliyoruz.

Bu atölye Ortadoğu’daki astronomi, mimarlık teknoloji ve otomat geleneğini yansıtan “Olağanüstü Geçmişin Medya Arkeolojisi: Ortadoğu ve Gelecekçilik” sergisini referans olarak kullanacaktır ve bu türden spekülatif tasarım objelerine yönelik fikirleri ve yöntemleri tartışıp deneyecektir. Atölye çıktıları bir “varsayıma” dayalı tasarım ve bilim kurgu işleri olabilir: bu gelenek öylesine bir momentum kazanmış olsaydı ve ileri teknoloji çağı bu alternatif teknolojik gelenekle şekillenseydi ne olurdu? Bilgisayar çağı 1200 yılında başlasaydı ne olurdu? Alternatif jeopolitik kökene de odaklanan bir dizi düşsel medya ve spekülatif tasarım sorularıyla beraber tasarımı nasıl daha farklı düşünmeye başlayabiliriz?

Bu atölye çalışması teknoloji toplumunun ve jeopolitik durumun alternatif geçmişi ve alternatif geleceği spekülasyonu üzerinden, afro-gelecekçilik, alternatif moderniteler ve tasarım kurgusu gibi düşsel medya ve medya arkeoloji alanlarındaki benzer spekülatif anlayışlardan kavramsal esinlenme arayışında olacaktır.

Atölye soruları:
1. Bu geniş ve zengin malzemeyi medya/tasarımda alternatif fikirlerin, yaklaşımların ve jeopolitiğin temeli olarak nasıl kullanabiliriz?
2. Bu hâlihazırda var olan Körfez Gelecekçiliği, Arap Gelecekçiliği, medya arkeolojisi ya da o dönemden, diyelim ki Osmanlı dönemine uzanan süreç içerisindeki teknoloji tarihi ve görsel kültürün de bükülebileceği başka yöntemlerle nasıl eklemlenebilir?
3. Bu tür tasarımlar ve sanatsal işler, güncel teknoloji kültürünün başka türlü anlayışlarına nasıl katkı sunabilir?

Katılım Şartları:
○ Üniversite 3. / 4. sınıf, yüksek lisans / doktora öğrencileri ve yeni mezunlar atölyeye katılabilir.
○ Sanat dalları, tasarım dalları ve mimarlık bölümlerinden birinde öğrenim gören veya bu bölümlerden mezun olmuş kişilerin kayıtları kabul edilecektir.

Atölyeye katılım 12 kişi ile sınırlıdır, önceden kayıt yaptırmak gerekmektedir. Atölyenin dili İngilizcedir.
Kayıt için, formu doldurup, atolye@iksv.org adresine göndermenizi rica ederiz.

MODA TASARIMINDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ATÖLYESİ
3. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, H&M sponsorluğunda, İsveç Başkonsolosluğu ve İsveç Enstitüsü’nün değerli işbirliğiyle “Moda Tasarımında Sürdürülebilirlik” başlıklı bir atölye yapıldı. Tekstil ve moda tasarımı eğitimi alan 20 genç tasarımcı ve öğrencinin alanlarında uzman isimlerle birlikte modanın sürdürülebilir ve çevre dostu olabileceğini geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanarak tasarladıkları ürünlerle gösterdikleri atölye, 17-21 Haziran tarihleri arasında İMA, İstanbul Moda Akademisi’nde gerçekleştirildi.

Tüm tasarımların yer aldığı “Geleceği Giydirmek” sergisini 13 Ekim-4 Aralık tarihleri arasında ADAHAN Otel’de ziyaret edebilirsiniz.

Atölyeden fotoğraflar için tıklayınız.

Akademi Programı

3. İstanbul Tasarım Bienali bu yıl da birçok üniversiteyle işbirliği kurarak, temaya farklı bakış açıları sunan projeleri izleyicilerle buluşturuyor. Üniversite ve benzeri akademik kurumların yaptığı çalışmaların sergileneceği Akademi Programı, panel ve söyleşiler ile de desteklenecek. İstanbul dışında Türkiye’nin farklı kentlerinden üniversitelerin de yer alacağı program kapsamında bienalin “BİZ İNSAN MIYIZ? : Türümüzün Tasarımı : 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” başlıklı kavramsal çerçevesi farklı açılımları izleyicilerle buluşacak.

İleriye Bakış
İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü
Mekân: İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi
İsimsiz
Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi, İletişim Tasarımı Bölümü
Mekân: BAU Galata Yerleşkesi
MIDA
Başkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Programı
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Bir Mekân Tanımı: Tasarlanmış Bir Hacmi Deneyimlemek
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Cinnah 19
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İletişim ve Tasarım
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Gençlik: Başarısızlığı Etiketleme
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İletişim ve Tasarım
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Sarı Elbise
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İletişim ve Tasarım
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Biz İnsan(cıl) mıyız?
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Kimlik Dokusu
Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Grafik Bölümü
Mekân: Doğuş Üniversitesi Acıbadem Yerleşkesi
Yok Oluşun Stratejileri
Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Tasarımın İkiliği
Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları / Sahne Tasarımı Ana Sanat Dalı
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Gerçek-Hayal
Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Biofold: Biyo-haritalama ile Mekanın Dönüşümü
Gebze Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Engellerimiz Yeteneklerimiz midir?
Gebze Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: Gebze Teknik Üniversitesi Çayırova Yerleşkesi
Fikri İmza
Gebze Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: Gebze Teknik Üniversitesi Çayırova Yerleşkesi
Hızlan(an) Anlar
Gebze Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: Gebze Teknik Üniversitesi Çayırova Yerleşkesi
Serbest -Akış -Ağacı
Gebze Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Tahammül
Gebze Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
Mekân: Gebze Teknik Üniversitesi Çayırova Yerleşkesi
Kendini ‘’O’’nda Bulan: Derinlik, Evren ve Arayış
Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü
Mekân: Beykent Üniversitesi Sanat Galerisi / İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Görmezden Gelmenin Tasarımı
FMV Işık Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü
Mekân: FMV Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü
Hareket[c]İsim
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Bağcılar Yerleşkesi
Sen ve Ardındaki Sen: Yol Üzerinde
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Bölümü / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
Mekân: İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Bağcılar Yerleşkesi
[?]+1 T O P R A K
İstanbul Kültür Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
Mekân: İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi
Hafıza Sarayları: Başka Bir Kent Rehberi
İstanbul Kültür Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi
Manipülasyon Atölyesi
İstanbul Kültür Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi
Var Olmanın Anlamı
İstanbul Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım, ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: Beykoz Belediyesi – Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi
Burçlar ve İnsani Müdahaleler
İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Teğet: Sanat ve Tasarım Etkileşimi; Tasarımda Çağdaş Konular Dersleri Öğrenci İşleri
İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Madde 23
İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Sayfalar Arasında
İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Kalp Yapımı
İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimari Tasarım ve Mimari Tasarımda Bilişim Lisansüstü Programları
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
[Mikro-Sis] Kent Boşluğunu Tasarlamak
İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Tasarım Elemanı Olarak Şehir Strüktürü
İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir Bölge Planlama Bölümü / Güzel Sanatlar Bölümü, Kraliyet Sanat Akademisi, Lahey
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Senkronize
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Katmanlı İç Mekânlar
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Arayüz
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Beden / Devinim / Mekân
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Strüktür
Kadir Has Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi
Ayasofya’nın Katmanları
Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Biz (İnsan) mıyız?
Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel / İç Mimarlık / Seramik ve Cam / Tekstil Bölümleri
Mekân: Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi Galerisi – Sultanahmet
Uydurma
MEF Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü / İç Mimarlık Bölümü
Mekân: Mef Üniversitesi Maslak Kampüsü
Kenti Oyuncak Etmek
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Henüz Değil!
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi
Biri bizi gözetliyor mu?
Okan Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü
Mekân: Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü
Bir ‘Palimpsest’ Kent Olarak İstanbul ve Sonsuz Tasarım Katmanları
Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
Mekân: ATÖLYE İstanbul / Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Yerleşkesi
İlişki – İlişki | 2 gün, 2 seminer, 2 çalıştay
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım, ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Tasarımda Doz Aşımı
Trakya Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Tasarım bir çözüm mü yoksa çare mi?
Yaşar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi
Tasarım Eylemsizliği
Yaşar Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü
Mekân: İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi

Yaratıcı Mahalleler ve Paralel Etkinlikler

3. İstanbul Tasarım Bienali’nin Yaratıcı Mahalleler Programı’yla tasarıma farklı açılardan yaklaşan tasarımcı, tasarım stüdyoları, mimar ve markalar kendi mahallelerinde muhtelif etkinlikler ve kurgular geliştirdi. 4 hafta boyunca Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamında Karaköy, Eminönü, Beyoğlu, TomTom Mahallesi, Nişantaşı, Akaretler, Beşiktaş, Şişli, Ortaköy, Levent, Etiler, Arnavutköy, Kuruçeşme, Sarıyer, Kadıköy, ve Büyükada olmak üzere 16 mahalle ve 39 marka farklı etkinliklerle 4 hafta boyunca kent sakinleriyle buluşacak.

Bu sene ilk defa düzenlenmeye başlayan program kapsamında “Yüzyıllık Markalar”dan Ece Ajandası, Meyer Saat, Kifidis, Tevfik Aydın Saat, Eyüp Sabri Tuncer, Ali Muhiddin Hacı Bekir, Cağaloğlu Hamamı, Splendid Palas, Cemilzade ve Elit Çikolata ile beraber ARMAGGAN ART & DESIGN GALLERY, HAS Mimarlık ve Hann Karaköy Tasarım Atölyesi, Tomtom Mahallesi’nde Zoom Tpu, Ham:m, Happily Ever Paper ve Tomtom Gardens, Eminönü’nde Dhoku, Nişantaşı’nda Gizia Gate, Metrekare Halı, Akaretler’de Alametifarika, Ortaköy’de Norm Architects, Şişli’de Addresistanbul, Beşiktaş’ta Artstone, Levent’te ICA Home NispetiyeOn ve Yaktaş A.Ş., Kuruçeşme’de Öney Mimarlık, Arnavutköy’de Join+idea Life Works Club, Sarıyer’de Koleksiyon, PETRA / The Flooring Co. ve PonceBloc, Kadıköy’de Melkon Jamgoçyan, Lidya Yazmaciyan, MUZE SHOP, Tasarım Parkı, Ateliermono ve Lemur Store gibi markalar bulunuyor.

Ayrıca, Yaratıcı Mahalleler Programı’nın görsel kimliğini de oluşturan Uğurcan Ataoğlu, Akaretler’de Beşiktaş Belediyesi desteğiyle bir sokak uygulaması gerçekleştirecek. Fatih Belediyesi desteğiyle, PTT Müzesi önünde ise genç tasarımcılardan Ali Berkman’ın bir uygulaması bienal boyunca kent sakinleriyle buluşacak.

Bienal kapsamında 23 Ekim Pazar günü Salon İKSV’de “Mahalle Sohbetleri” başlıklı etkinlik serisinde seyirciler yaratıcı fikirleri, markaların, tasarımcıların hikayelerini dinleme fırsatını yakalayacaklar.

Mahalle Sohbetleri – Salon İKSV 12.00-19.00

Yaratıcı Mahalleler ve Paralel Etkinlikler Takvimi

İkame
28/09/2016–12/11/2016
Güncel Mekânda Tamamlayıcı Mobilya
18/10/2016–30/10/2016
Tepta Aydınlatma 25. Yıl Sergisi: “Gündüz, Işık, Gece”
19/10/2016-22/01/2017
“Monolit: Taş ve Sembolik Form”
22/10/2016-20/11/2016
Climates: Architecture and the Planetary Imaginary, Kitap Tanıtımı VE Konuşmalar
22/10/2016, 11.00-13.00
Sarıyer’de Bir Hatırlatıcı: Renk
19/10/2016–20/11/2016
alveTot & Arilite
19/10/2016–20/11/2016
Arden Oluk ile “Revealing the Spirits of the Non-Living Things”
22/10/2016, 15.00-17.00
Yaşam Boyu Öğrenim Atölyeleri
22/10/2016–23/10/2016, 09.00-18.00
Aktarmalar
22/10/2016–20/11/2016
Zamanın Bir Asırlık Göstergesi
22/10/2016–20/11/2016
Tasarlanmamış
5 Kasım, 16.00-19.00
Tadım Oyunu
22, 29 Ekim
5, 12, 19 Kasım, 15.00-17.00
The Taste of Istanbul
22, 29 Ekim
5, 12, 19, 26 Kasım
3 Aralık, 14.00-18.00
40 Haramiler Kuşaklararası İletişim Fotoğraf Sergisi
22/10/2016–30/10/2016
Passage Petits Champs
1 Kasım
A.Ş.K. (L.O.V.E.) – Heykel Sergisi
22/10/2016–20/11/2016, 09.00-22.00
Bir Varmış Hep Varmış – Kifidis Mini Müze
22/10/2016–20/11/2016
Çim Bank
22/10/2016–20/11/2016, 09.00-22.00
Facework
22/10/2016–20/11/2016, pazartesi ve çarşamba günleri, 18.00
Saatlerce
20/10/2016–20/11/2016, 10.00-22.00
Arden Oluk Resim Sergisi “Spirits Of The Non-Living Things”
07/10/2016–15/11/2016
Tasarım Tomtom Sokakta
20/10/2016–23/10/2016, 10.00-20.00
İş Hayatı Ece ile Başlar…
22/10/2016 – 20/11/2016
Siz Kimlerdensiniz?
23/10/2016–20/11/2016, 13.00-20.00
Erime Noktası-Yolda Sergisi ve Panel
25 Ekim
Maddenin Halleri 4 – Küratör & Sanatçılarla Sergi Turu
26 Ekim
Tanışma
26/10/2016-19/11/2016, Pazartesi-Cuma 10.30-16.30 Cumartesi 10.30-15.00
Eskizler & Defterler
27/10/2016, 19.00-21.00
inside inside
27 Ekim
İtalyan Mimarların Öyküsü
27 Ekim
2, 10, 16, 21 Kasım
Mimarlığın Ses ve Işık Hali: Has Mimarlık
02/11/2016-13/11/2016, 10.00-19.00
Bahşedilenlere Karşı (İnsan), Bilim, Beceri
02/11/2016, 10.00-13.30
Moroso: Tasarımcı Sebastian Herkner ile Söyleşi
03/11/2016, 18.00-20.30
Visegrad Grafik Tasarım Günleri
03/11/2016-04/11/2016
Tablo Sofralar, Sofra Sanatları, Tasarım ve Geleneksel Uzmanlık
03/11/2016-07/12/2016
Biz Tatlı mıyız? 2 Saniye, 2 Gün, 2 Yıl, 133 Yıl, Bir Lezzet Tasarımı Cemilzade
05/11/2016, 18.00-19.00
Dress Your Wall
05/11/2016-11/11/2016
Beden Politikaları
08/11/2016, 13.30-18.00
Tasarım Etkinlikleri Tasarlamak
08/11/2016, 18.00
Anadolu Tasarımcıları & Oya
09/11/2016, 14.00-15.00
Ketenci Rugs Yeni Koleksiyon Tanıtımı
09/11/2016, 18.00-20.00
Bilgi ve Belge Merkezi Tasarlamak
10/11/2016, 18.00
Ortaköy Nasıl Kurtulur?
11/11/2016, 19.00
İnsansı Tasarımlar
12/11/2016-19/11/2016, 10.00-18.00
Project Nebula “Oyun Kurucu” Atölyesi
12/11/2016, 10.00-17.00
Magis: Tasarımda 40. Yıl
17/11/2016, 18.00-20.30
Design Day Istanbul
19/11/2016
Exhibist Magazine Tasarım Bienali özel sayısı
20/11/2016, 17.30-19.00

Tasarım Rotaları

3. İstanbul Tasarım Bienali, Tasarım Rotaları ile İstanbul’un iki yakasında bulunan 6 bölgedeki atölye, mağaza ve üretim alanlarının farklı medyumlar kullanarak yazdıkları “tasarım hikâyelerine” tanıklık ediyor. Tarihi ve kültürel dokusuyla kentin önemli semtlerinde bulunan ve disiplinler arası tasarımın tüm evrelerine temas etmeyi amaçlayan rotalar, şehrin mimari yapılarını da içine alarak tasarımın zamansızlığını gözler önüne seriyor.

*Tasarım Rotaları, gerekli katılımcı sayısı sağlandığı takdirde gerçekleşecektir.

1 thought on “Etkinlikler”

Comments are closed.